Christ Church Cathedral & Dublinia Museum Catedrala Christ Church şi Muzeul medieval Dublinia


Cele mai vechi manuscrise atestă prezenţa bisericii Christ Church Cathedral în locația actuală, aproximativ din anul 1030.
În 1562 tavanul navei s-a dărâmat, iar catedrala a ajuns în ruine fiind reconstruită ulterior. Catedrala în forma ei actuală a fost restaurată de către arhitectul George Edmund Street între anii 1871 și 1878.  Lucrările de restaurare au fost finanțate de către proprietarul unei distilerii de whiskey din Dublin care a salvat catedrala prin generozitatea lui. Cripta ce datează din sec. al XII-lea a fost restaurată în anul 2000 şi a avut de-a lungul timpului  mai multe destinaţii printre care si cea de Pub.
Christ Church Cathedral găzduiește o importantă expoziţie, Treasures of Christ Church, ce conţine mai multe manuscrise şi exponate de importanţă culturală şi istorică.
O splendidă farfurie regală dăruită de King William al III-lea în 1697 poate fi de asemenea văzută în colecţia argintăriei.


Alături de Saint Patrick`s Cathedral, Christ Church Cathedral lasă în impresia vizitatorului existenţa unei vieţi liturgice, de rugăciune peste o perioadă de aproape o mie de ani în inima Dublinului. 
Catedrala Christ Church mai găzduiește în proximitatea ei şi muzeul Dublinia care cuprinde patru expoziții:  Viking Dublin, Medieval Dublin, History Hunters și St. Michael`s Tower. La acest muzeu istoria prinde viață oglindind Dublinul de-a lungul anilor într-o perspectivă aparte.  


Resurse
https://www.facebook.com/dubliniaviking
Photo Credit: Claudine - picturingireland.blogspot.com